2009

Jaha, då var året 2009 snart över. Är det bara jag som tycker att det här året har gått rysligt fort? Nästan lite för fort, jag tyckte att tiden kunde stanna lite när vi var i Turkiet i maj, men icke. Dagarna har bara rullat på och ibland har man till och med känt att man inte fått gjort nog med mycket, bara för att veckorna har gått så fort. Men man ska väl kanske inte klaga på att det går fort heller, mellan åt vill man ju inget hellre än att veckorna ska gå fort så helgen är här och man får vara ledig från skolan.

Det sägs ju att höstterminen alltid går segt och att vårterminen går som på ett ögonblick, men i år har jag sett att det inte alltid stämmer. Höstterminen kan gå som ett ögonblick den också, för det har den här terminen gjort. Jag vet inte om det är att vi går i 3an nu och tar studenten om bara några månader, men om bara höstterminen gått superfort, hur fort kommer då inte våren gå? 

Om man bortser från skolan så har det här året över lag gått snabbt. Sommaren var helt amazing! Lojsan kom hem efter ett år i Argentina, alla fyllde 18 och de flesta har körkort. Körkortet ja.. Det var något som jag aldrig skulle kunna tänka mig att JAG skulle få, att lilla jag skulle få köra bil helt själv och få köra mina föräldrar överallt när det egentligen ska vara dem som kör mig överallt. Men se, även jag klarade det och har egen bil. Eller ja, bil och bil var väl kanske att ta i, skithög om jag får säga det så. En gammal 89a, volvo 740 som är ypperligt populär bland fordonseleverna på skolan. Speciellt bakljusen, av någon konstig anledning. Det är något som jag bestämt mig för att hålla mig utanför.
Något mer som har hänt? Jo, hultsfredsfestivalen! Den får ju inte glömmas, vilka dagar! Vilka regniga, snuskiga men roliga dagar! 5 dygn tillsammans med ett gäng ölsugna brudar på ett ställe låååångt hemifrån, i ett vandrarhem med Eva Brown och Hitler (Våra rumskamrater).. Kunde ju inte bli så mycket bättre. Ok, solen hade gärna fått kikat fram lite oftare men det var 5 minnesvärda dagar ändå! Och inte minst för att man fick se The Killers, Kings of Leon och Takida live! Bästa jag sett i hela mitt liv! Fast iofs, jag har inte sett så mycket live-band i mitt liv men.. Jag är nästan säker på att vad jag än kommer att se för live-band så kommer The Killers alltid stå stadigt på sin 1a plats. 

Bland alla dessa roliga saker som har hänt under året har det naturligtvis fört med lite sorg och olycka, men jag antar att det är sånt som ska höras till för att det ska kunna bli bra. Allt kan inte vara perfekt och felfritt hela tiden. "Det måste finnas ondska för att man ska veta vad godhet är". Av någon anledning har jag fått den meningen inprintad i min hjärna. Det hörde till något inom religionen som vi läst om nu i höst, men vilken religion det var minns jag inte. Minns bara att det stämmer väldigt bra! Se där, jag har till och med börjat lyssna på lektionerna ordentligt! Något som jag var usel på i både 1an och lite utav 2an. Nu kan jag ju inte direkt säga att jag är den som sitter och lyssnar så öronen fladdrar (öronen fladdrar oavsett vad jag gör:), men lyssnat har jag gjort! Iallafall på sånt som jag tycker är intressant. 

Kärlek, sorg och hat har funnits så det räckt och blivit över. Men vad gör det? Det är sånt som ska finnas. Det har varit ett kanon år och naturligtvis hoppas jag på att det kommande året blir minst lika bra, om inte bättre. Med tanke på alla äventyr vi kommer vara med om nu. Studentresan, studenten och inte minst vad som händer under hösten 2010, när vi 91or inte längre går tillbaka till Herrgårdsgymnaiset? Vi kan inte göra annat än att bara vänta, med ett leende på läpparna och se vad 2010 har att erbjuda oss. 

Gott nytt år!

Soffpotatis.

Att vakna av att solen sticker fram mellan persiennerna, att den lyser en rakt i ögonen så det nästan gör ont, det är faktiskt skönt. Ett skönt sätt att vakna upp på. Att sen krypa i morgonrocken, sätta de iskalla fötterna i tofflorna, trycka på kaffekokaren och borra ner sig i soffan framför en bra film, jag älskar det. Älskar lediga mornar, då man inte känner att man behöver göra ett dugg av dagen. Helst av allt skulle jag bara vilja ligga här i soffan hela dagen, i min fula pyjamas och morgonrocken på, titta på serie efter serie, film efter film. Trots att det är hur fint väder som helst idag och minusgraderna bara blir mer och mer, är jag inte ett dugg sugen på att gå utanför dörren. Jag kan sitta här i soffan och titta ut på solen som skiner ner på en kritvita snön. Det ska jag göra idag.



Säärlek!



Min mamma är världens bästa mamma.

Bloody sunday

Jag lever, även om det ibland känns som att jag inte gör det. Som idag till exempel, när jag Lotta och Svanelind bestämde oss för att ta ett varsitt tefat och traska uppåt för Höglundabacken. Vi började med att åka från halva backen, alla var höjdrädda så vi tog det lite försiktigt. När vi prövat på några gånger och jag vält upp&ned tack vare ett hemskt gupp så tog jag och Lotta oss i kragen och traskade ända upp till toppen. Där, där trodde jag att jag var död. När vi var på väg upp, vilken jävla dålig kondition jag har. 

Efter några vändor upp&ned, några kilo snö innanför tröjan och massa skrik bestämde vi oss för att åka hem till mig och dricka varm oboy med grädde på. Det var smaskens, jag har aldrig smakat det förut men det var rena godiset ju! Ner i soffan och på med tvn, Underbar och Älskad av Alla stod på. En film som Lotta kritiserade väldigt mycket och nu förstår vi nog varför, vilken kvinna.. Korkad! (Hon i filmen alltså, inte Lottapåtta)

Julen har varit bra, trots sorg i familjen. Dagen före julafton firades ute hos pappa med god mat och massvis med gott julgodis som Lillemor bakat. På självaste julafton bar det av ner till mångatan  eftersom det var mammas tur att ha oss ungar i år. Så efter att jultomten besökt oss och efter att man ätit så man knappt kunde röra sig, kröp jag Fredrik och Erik in i Eriks rum för att spela Wii. Jag envisades om att jag skulle slå båda två i Mariospelet men det gick inte så bra som jag tänkt mig. Det slutade med att jag svor åt skitspelet och gick därifrån. Det är inte lätt att spela bra och snällt när man har en hemsk tonåring till lillebror som sitter och distraherar en, petar på en och säger fula ord som "fitthål, pitten, raaav" osv. Undra vart han fått de orden ifrån? Mamma säger att det är ifrån mig, men det tvivlar jag starkt på.

Vit jul

Här sitter jag vid vardagsrumsbordet, med en ost&skink smörgås bredvid mig och en kaffekopp som det står "I love my computer" på och Jims Värld på tvn. Nu är det lov, på riktigt, i hela 4 veckor, en månads ledighet. Det ska bli helt jäkla underbart om jag får säga det själv, har nog aldrig sett fram emot ett lov så mycket som jag har gjort till detta. Sen om det här lovet inleddes med en härlig förkylning och en enorm snöstorm, det får vara okej. Förkylningen börjar bli bättre och snöstormen är över, numera ligger snön på högar, det är 10 minusgrader och solen sticker fram. Exakt så det ska vara såhär några dagar innan jul, nu är det bara att hålla tummarna för det inte blir något slaskväder innan torsdagen, men det tvivlar jag på. 

Idag är det måndag vilket betyder att det bara är några få dagar kvar till julafton och juldagen, jag är taggad till max eftersom jag är klar med allt vad julklappar heter. Det finns en liten detalj kvar och det är outfiten till juldagen, min garderob behövs bytas ut men eftersom det är jul och plånboken börjar bli tunn så har jag inte råd med det. Men idag ska jag ta mig råd till att hitta klänning till juldagen, ska nämligen erövra karlstad med mor och styvfar. De ska handla de sista julklapparna och handla julmaten medan jag springer runt i affärer. Jag får köra med hundögonen mot mamma så kanske hon öppnar sin plånbok för fattiga lilla mig.



Fin lördag.

Vilken skön lördag, oplanerad och slapp. Vaknade upp av att jag inte kunde få någon luft, halsen var igentäppt av slem och näsan var full i äcklig sörja. Kände inte för att sova längre, så upp ur sängen, på med kaffekokaren och ner i soffan med täcket, på med Disney Channel också såklart. Den perfekta lördagsmorgonen var igång.

Efter en kort stund kom Monika och joinade mig, mer kaffe hälldes ner i kroppen och klockan tickade på. Grinchen började på tvn, jag och Monika låg i en varsin ände av soffan med täcket över oss, chokladasken på bordet och Grinchen på tvn. Nu är Grinchen slut och Monika har lämnat mig. Ligger nu kvar i soffan med täcket över mig och tvn på, funderar på att samla ork för att ta en lång, mycket välbehövlig och skön dusch. Mitt hår är som ett smörpaket. 

Men vet ni vad, nu upptäckte jag att Shrek 2 börjar på 5an, så duschen får nog vänta ytterligare någon timme. Mitt hår står nog ut med att vara ett smörpaket ett tag till. Vad gött det är, känslan av att inte behöva göra ett piss. Bara ligga och slappa en hel dag, inga tankar på plugg eller skola. Bara ta det lugnt. Det är vi förtjänta av!

Grått

Jag har svårt att beskriva min lycka över att det är lov imorgon. Vi har lektioner fram till 10.00 sen ska vi ha "hanledartid" med klassen. Ska fika och lyssna på när Lena och Kristin pratar om saker som troligtvis inte kommer ske förrän sent till våren. Det är Lenas specialitet, att prata om saker som inte händer förrän om flera månader. Visst att man ska vara ute i tid med saker och ting, men ibland finns det väl ändå gränser tycker man.
Nåja det ska bli mysigt med lite fika, Lenas kladdkakor är goda.

Om jag nu får vara med och smaska på den vill säga, min förkylning är riktig jävlig och febern har kommit och besökt min kropp. Har hela 39 grader och fryser som en gnu, vart är mitt braiga immunförsvar när jag behöver det? Jag vill vara med och äta kladdkaka imorgon, dricka kaffe och glida runt som en zombie i mjukiskläder som jag gjort alla andra dagar denna veckan. Därför hoppas jag att febern är borta imorgon bitti så jag kan få skjuts av jeppen och Monika för att ha någon timmes lektion och sen äta Lenas smarriga kladdkaka.

Snoret rinner och det kommer det troligtvis fortsätta göra några dagar till, men snoret hindrar mig inte från gå till skolan. Jag tror Monika Lotta och Johanna står ut ett tag till med mitt snorande och gnällande, om inte annat så har de inget val. Nu ska jag titta på Simpsons the movie och dricka upp mitt thé som jag inte känner smaken på. Fan ta mig själv om jag inte är helt frisk till söndagen.

Snor.

Mm snor, underbart. Vad fan har hänt? Jag som har världens bästa immunförsvar och aldrig blir förkyld, har gått och blivit förkyld!! Jag kan sätta mitt liv på att det är den där förbenade promenaden som Johanna tvingade med mig på igår, som har satt sina spår. Fiifan, jag har inte tid med att låta som att jag har svalt en hel anka och att snoret rinner. Det finns viktigare saker att göra än att torka snor just nu. Som tillexempel alla underbara skolarbeten som jag har ynka två dagar på mig att göra klart (fast egentligen bryr sig inte Lena om man skjuter upp arbetena ytterligare några veckor, men ändå). Man kan ju alltid låtsas vara duktig och försöka sätta sig med lite skolarbeten, men sen om det slutar med att man bara svär och att allt går åt skogen, det är en helt annan femma.

Luciaframträdanden står ju fortfarande på listan också, ikväll är ett i bowlinghallen! Och såklart kommer mamma vara där och glo ögonen ur sig eftersom Lars jobbar och ska bjuda oss på mat efter våran "skönsång". Men pallar min ankröst och min snornäsa att stå med ett ljus och skrika Hosianna ikväll? Det är frågan. Kanske är det bättre att min superduper sjuka kropp vilar ikväll och laddar upp inför imorgon, då vi ska besöka Monikas mammas jobb. Känn ironin där i superduper sjuk kropp..

Nu ska jag nöta samhällsbajskunskap och dricka thé till en förbannelse!

Bomben har sprängts.

Jisses amalia vilken orkeslös måndag.
Kanske är det den hektiska helgen som har grott sina spår i min otränade kropp? Kroppen som inte är van att sjunga flera dagar i sträck, som inte är van att vara uppe i varv hela tiden och som absolut inte är van med för lite sömn och mat. Herregud, vilken helg. Kröningen är över och dagarna med mest framträdanden likaså, nu återstår bara denna vecka med 6 framträdanden kvar. Tänk att vi redan gjort över 55 framträdanden, hur fort har det inte gått?!

Nå, skolan flyter på och högen med skolböcker blir allt högre och högre. Denna veckan, sista veckan innan lovet, är förjävlig. Jag skulle ge mycket för att den var över nu..
Vill ni veta vad som står på min att-göra-lista den här veckan?
- Världens största samhällsprov, som jag inte fattar ett skit av.
- Matteprov som alla säger var skitsvårt, jag fattar inget.
- Samhällsinlämning som jag nästan glömde bort.
- Svenska C tal som skulle varit klart för två veckor sen.
- Svenska C redovisning som jag inte ens börjat med.
- Svenska B bok som ska redovisas.

På alla dessa underbara saker ska det sjungas och det ska fixas julklappar. Jag vill ha jullov, här och nu. Eller helst vill jag att studentdagen ska vara här, så man slipper allt vad plugg heter. Eller för ett tag iallafall, tills det är dags att sätta sig på ett univeristet och börja helvetet igen. Tänk om man hade gått fordon, fy fan vad slappt.

Nu ska jag äta mat och invänta min gosepöjk, en dos av honom är exremt
välbehövligt en dag som denna!

Full rulle

Herre min jävlar, jul närmar sig med stormsteg och jag har fortfarande inte köpt en endaste julklapp, trots att jag har 3 syskon och 4 föräldrar att köpa till + en boyfriend! Gah.. Jag vet inte ens vad jag ska köpa till hälften, ju! Niklas är någorlunda klart, mamma och lars är också någorlunda klart, men resten då? Vart är min hjärna i dessa juletider? Inte hos mig iallafall, det är ju en sak som verkar ganska säker iallafall. Tidigare år brukar jag ha ganska stor koll på julklappar och allt sånt, men i år är allt det som bortblåst för mig.

Måste komma igång nu, fokusera på skolarbetet som är kvar att göra innan jullovet och leta julklappar. Luciaframträdandena går som på ett löpande band, så det känns skönt!

Plugg, julklappar och outfits till diverse kalas som väntar.. Nyårsklänning, julaftonsklänning? Fan också, ännu några grejer som måste fixas.



Ännu mera lussekatt och pepparkakor.

Det enda som har ekat i min skalle idag, trots alla framträdanden och annat vi har gjort idag, är studentresan. Den efterlängtade underbara studentresa som för vår del på Herrgårdsgymnasiet bär av till Turkiet, Alanya. Hotellet är 3stjärnigt och ser helt okej ut, verkar som det är ett hotell som är ganska populärt bland ungdomar så det kan ju inte bli mer än perfekt. Idag bokade vi den, lite senare än alla andra men den är iallafall bokad, vi står med på papprena och den 30 maj lyfter vi från detta kalla ruskiga land och tillbringar en hel vecka i det varma landet tillsammans med underbara människor, goda drinkar och en massa sol+bad! Jag längtar.

Åter till verkligheten:
Min dag har som de flesta andra dagar nu för tiden bestått av luciasjungande, lussekatter, pepparkakor och julmust. Det blir inte mycket riktig mat när man håller på såhär, kanske en skinksmörgås lite här och var men för det mesta består fikan av lussekatter och pepparkakor. Man trodde inte att man kunde få för mycket av sådana godsaker men jag har märkt att det kan man, fy fasiken så trött jag är på det. Redan! Och vi har ett antal ställen kvar att besöka innan man kan spy åt allt som heter lussekatter och pepparkakor..

Nåväl, det är tur att man får lite tid på sig om kvällarna att laga riktig mat. Eller riktig och riktigt, det som jag numera lever på är pastasallad. Det är iallafall något som man aldrig kan få för mycket av. Världens bästa, enklaste och godaste maträtt - enligt mig.

Nu ska jag återgå till religionsböckerna..


Sankta luciaaa...

Sådär ja, ännu tre ställen att stryka från schemat. Dagen har gått bra, dock väldigt drygt med flera timmars mellanrum mellan de olika ställen men jag sysselsatte mig ganska bra ändå. Fikade med Monika och Svanelind här hemma, sen lagade jag en riktig middag till mig själv bestående av kassler ris och bearnésås. Det är en riktigt måltid för att heta Caroline Lindgren, faktiskt. Gott smakade det iallafall. När jag mumsat i mig maten tog jag Bjärska och brummade ner till mor, där satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Alltid är det lika skönt att prata med den människan, hon är så underbar, min mamma!

Nåväl, tillslut blev klockan tillräckligt mycket för att åka ut till Långserud bygdegård (eller vad det nu hette), där vart det fullsatt och lågt i tak var det också. Gissa om svetten rann innanför linnet! Räser hem igen och ut till Granvik till tjejerna, där Junior var crazy och tuggade i sig allt han fick tag på. Junior är en hundvalp, inte en människa. Där vart det inte speciellt långvarigt, alla var supertrötta så det dröjde inte länge innan vi packade ihop oss i bilarna och for hemåt och här sitter jag nu.
Håret uppsatt i en enda stor knut, öronen står rakt ut och min fejja svider. Mobilen klingar, jag tror det är min honeyball som saknar mig, så jag får väl lägga av med detta skrivandet och svara på hans sms. Imorgon är det lite sömn som gäller, sen Långserud igen med luciagänget! Fulla rullar var det..

Min röst är trasig.
God natt.


Lussekatt och pepparkaka!

Idag har det varit en bra dag, mest på grund av att jag äntligen fått ordning här hemma. Har satt upp julgardiner helt själv! Jag är chockad över att jag ens klarade det helt själv, egentligen var det meningen att Lillemor skulle komma hit och göra det åt mig, men jag tänkte att jag kunde ge det ett försök och voila! Nu sitter det uppe i både köket och vardagsrummet. Kunskapen finns där om bara viljan är med! Sant sant.

Torsdagen började med kaffe i sängen med min prins, hur gott som helst. Sen iväg till nbv, vidare till Rickardsson's där det blev ett totalt fiasko. Gud, en person som tittade (personal) och vi fick ett skrattanfall, pinsamt värre. Men, ändring blev det sen på Ria som jag nu nyss har kommit hem från. Jäklar vilken revansch! Folket såg nöjda ut och vi var mer än nöjda. Det bjöds det på lussekatter och julmust, det satt finfint!

Jappjapp, nu sitter jag hemma med Mammas pojkar på tvn. En serie som är, enligt mig, så fruktansvärt patetisk men ändå kan jag inte sluta titta. Det är något som drar mig dit, kanske är det Tim's muskliga armar eller så kanske det är Bobby's stenhårda mamma? Who knows..

Morgondagen bjuder på ännu mera lussekatter och julmust. Först ut står Lindbacken, sen vidare till Café Nyfiket och tillsist Bygdegården i Långserud. Besöket i Långserud gjorde så jag missade den efterlängtade myskvällen med mina favorittjejer som ska hållas ute i Granvik med bastu, bubbelbad och andra härligheter. Nåväl, jag får köra gärnet hem från Långserud!
Nu ska jag fortsätta mumsa på min clementin och titta på när Jane och Bobby går på dejt!


Tick tack..



Lotta och Johannas mästerverk som tillverkades under den mest långtråkiga och segaste samhällslektionen, någonsin. 16 sidor anteckningar plus några 100 sidor i boken, som ska sitta till provet. Inte konstigt att vi elever får ont i magen av stress. Jullovet är mer än efterlängtat nu! 

Just nu hemma hos mig.



Just nu:
Jag och Hiro ligger i sängen och tittar på 2 1/2 män och väntar på att klockan ska bli 20.00. Dels för att Ugly Betty börjar och även för att jag då ska tända tre ljus för morfar, V och alla andra som har/haft cancer.

RSS 2.0